Dokumentaren Luna om Psykiatriens behandling av barn.
Dokumentaren Luna om Psykiatriens behandling av barn.

En privat visning av filmen Luna, etterfulgt av paneldebatt.

Når: Fredag 18. August 2022 kl. 20:00–21:30 (norsk tid)

Hvor: På nett. Du kan registrere deg her.

Om arrangementet

Mad in America har gleden av å kunngjøre forhåndsvisning av filmen Luna. 

I denne korte dokumentaren produsert av Straight Up Impact og regissert av Kate Cohen, deler en familie sine erfaringer og utfordringer med psykiatriens behandling av barn.

Om panel 1

Laura Delano

Laura Delano er administrerende direktør for Inner Compass Initiative. Som er en ideell organisasjon med formål å hjelpe mennesker med å ta informerte valg om bruk av-, og seponering av psykiatriske medikamenter. Laura rådgir også enkeltpersoner og familier, som søker støtte i forbindelse med nedtrapping. Hun har holdt foredrag og ledet workshops i Europa, og i Nord- og Sør-Amerika. For mer informasjon se www.LauraDelano.com

Michael Petruccelli

Michael Petruccelli studerer film og fjernsyn på Savanah College of Art and Design. Han er konsulent og medprodusent på Luna, og opptatt av den bevissthet dokumentaren skaper. Både på grunn av egne personlige erfaringer, samt erfaringene til mange av hans nære venner.

TBC –

Om panel 2

Sami Timimi

Sami Timimi er overlege barne- og ungdomspsykiater i National Health Service i Lincolnshire, Storbritannia og gjesteprofessor for Child Psychiatry and Mental Health Improvement at the University of Lincoln. Han skriver fra et kritisk psykiatriperspektiv om temaer knyttet til psykisk helse og barndom. Sami Timimi har publisert over 130 artikler og mange bokkapitler om temaer som barndom, terapi, psykisk helsevern og kultur. Hans er forfatter eller medforfatter av 8 bøker. Blant annet Naughty Boys: Anti-Social Behaviour, ADHD and the Role of Culture. Siste utgivelse var Insane Medicine: How the Mental Health Industry Creates Damaging Treatment Traps and How You Can Escape Them. Den er tilgjengelig på Amazon og i serialisert form på Mad in America.

Kate Cohen

Som en livslang talsmann for barn og mentor for utallige unge jenter, er Cohen glad for å ha en plattform for å hjelpe andre gjennom kraften i eksemplarisk historiefortelling. Hun er tungt involvert i alle aspekter av selskapets to første store spillefilmprosjekter – Joseph Merrick, om livet til «Elephant Man» og Man’s Search for Meaning (produsert av Polvino), en filmatisering av Viktor Frankls memoarer om sine erfaringer i nazistiske konsentrasjonsleirer.

Marisa Polvino 

Med en karriere som strekker seg over tre tiår, er Polvino en produktiv produsent og gründer med en ferdighet for å identifisere, pakke og produsere kvalitet, stjernedrevet underholdning på tvers av alle sjangre og budsjettnivåer. Som med-administrerende direktør i Straight Up Films identifiserer og former hun prosjekter som samsvarer med selskapets verdigrunnlag. Med Cohen produserer hun kortfilmserien «Meaning in Madness», som tar for seg årsakene til en psykisk helsekrise blant ungdom og betydningen av mening og formål i deres liv.

Om Straight Up Impact

Kate Cohen og Marisa Polvino startet Straight Up Films i 2008 og har utviklet og laget store filmproduksjoner med kjente skuespillere som Johnny Depp i Transcendence og Natalie Portman i Jane Got a Gun. Sammen med partneren Pam Roy lanserte de nylig en Impact-divisjon med oppdraget å skape tankevekkende historier som har makt til å skape et kulturskifte og skape positive, håndgripelige forandringer.

Om vertskapet

Robert Whitaker

Robert Whitaker er grunnlegger av madinamerica.com. Han har vunnet en rekke priser som journalist som dekker medisin og vitenskap. I 1998 skrev han en serie om psykiatrisk forskning for Boston Globe som var finalist for Pulitzerprisen for offentlig tjeneste. Hans første bok, Mad in America, ble kåret av Discover magasinet som en av de beste vitenskapsbøkene i 2002. En psykiatrisk epidemi – Illusjoner om psykiatriske legemidler vant i 2010 Investigative Reporters and Editors bokprisen for beste undersøkende journalistikk.

Miranda Spencer

Miranda Spencer er en mangeårig journalist, mediekritiker og bokredaktør som spesialiserer seg på helse, vitenskap og sosial rettferdighet. Hun redigerer MIA’s Foreldreressurser-seksjon. Som en person med levd erfaring i det psykiske helsesystemet, er hun opptatt av å sikre at alle som søker støtte har tilgang til fullstendig informasjon og informerte valg.

Billetter

Dette arrangementet har en foreslått donasjon på $ 5, men vi innser at ikke alle er i stand til å donere for øyeblikket. I så fall klikker du bare på ‘Billetter’ og deretter ‘Skriv inn kampanjekode’ og skriv inn koden freeluna, og klikk deretter på ‘Søk’ for å registrere deg gratis.

Hvis det er noe vi kan gjøre for å støtte deg til å delta på dette arrangementet, kan du sende en e-post til lfernandes@madinamerica.com og gi oss beskjed.

Hvis du vil ha teknisk støtte, kan du sende en e-post til lfernandes@madinamerica.com

Se også: