Jeg har en lengsel, synger Sebastian Christensen. Denne gangen er det hans sang som åpner podcastsamtalen. Teksten har han skrevet sammen med Ellen Halvorsen, melodien har han laget selv. En musikalsk fortelling.

Sebastian Christensen er musiker, sykepleier og har en master i psykisk helsearbeid med fordypning i traumefeltet. I masteroppgaven, JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN – Å bli til i den andres blikk, bruker han egne erfaringer som pasient i psykiatrien, gjennom autoetnografisk forskningsmetode. Han underviser på videreutdanning for psykisk helsearbeid ved Høgskolen i Innlandet, og holder ellers kurs og foredrag om traumer og traumeforståelse.

I dag skal vi snakke om barndom, traumer, tilknytning, kjærlighet, og å bli berørt av en annen. Sebastian har barndomsopplevelser som det tok lang tid før han fikk jobbet med i terapi. I møte med et system som blir mer og mer instrumentelt, skulle det ta flere år før han traff en terapeut som så ham, og gjorde at han opplevde kjærlighet. Hva var det hun gjorde? Hun representerte noe helt annet, som skulle bli avgjørende for hans helbredelse.

Masteroppgaven til Sebastian finner du her:

https://brage.inn.no/inn-xmlui/handle/11250/2788927

Sebastians hjemmeside:

https://www.musikalskefortellinger.no/

Bok omtalt i samtalen:

LOVE 2.0 av Barbara L. Fredrikson

Forrige artikkelBarn i krise: Psykiatriens behandling av barn
Neste artikkelEn utsatt mann forteller
Birgit er initiativtaker til Mad in Norway. Hun er utdannet psykolog, og er spesialist i klinisk psykologi. Hun har lang erfaring med å holde foredrag og undervisning innen psykisk helsefeltet om hvordan man kan jobbe systematisk med tilbakemeldinger for å utvikle tjenester og terapeuter. Frem til september 2019 ledet hun Stangehjelpa i Stange kommune. Hun har skrevet artikler, kronikker og avisinnlegg. Hun er forfatter av bøkene Videre og Hjelp som hjelper