Sigrun hadde stått på psykiatriske legemidler i 15 år. Med menneskelig hjelp og nyttige tips klarte hun til slutt å fri seg helt fra de skadelige stoffene.

Dagens podkastsamtale foregår på Litteraturhuset i Oslo, som en del av Mad in Norways desemberseminar. Årets tema er trygg nedtrapping av psykiatriske medikamenter, og i denne samtalen får dere høre Sigrun Wike sin historie da hun trappet ned de medikamentene hun hadde stått på i 15 år.

Sigrun kom i kontakt med psykiatrien etter farens dødsfall, som hun tok svært tungt. Der fikk hun både diagnose og tilhørende medikamenter. Hun er ikke i tvil om at det er medikamentene som gjorde henne så dårlig i alle disse årene.

Takket være en fastlege som trodde på henne og som hadde kunnskap om hva medikamenter gjør, og hvordan man skal trappe trygt ned, har hun funnet seg selv igjen og fått tilbake livet.

Underveis i nedtrappingen anbefalte fastlege Andreas Heck to filmer til Sigrun, som han hadde hatt stor nytte av og som han tenkte kunne være til hjelp og støtte i hennes prosess. Filmene finner du her:

Dødsårsak ukjent: https://www.youtube.com/watch?v=SeO6SnfhGIg

Podkastsamtale på Birgit inviterer med regissør for filmen Anniken Hoel

Medicating normal: https://medicatingnormal.com/

Podkastsamtale på Birgit inviterer med regissør for filmen Lynn Cunningsham

Alle innleggene fra dagen på Litteraturhuset blir om kort tid lagt ut på vår nettside og på vår YouTube-kanal.