Filmer

Video om seponeringssyndrom ved nedtrappning av antidepressiva og håndtering av dette

Den 5. november 2022 ble det lansert en video, som er utarbeidet av Stevie Lewis og Mark Horowitz med støtte fra IIPDW. Videoen beskriver en praktisk metode til sikker nedtrapping av antidepressiva og henvender seg til pasienter og leger samt til offentligheten. Du kan lese mer om videoen og se lenke til videoen her.

Dødsårsak ukjent

Anniken Hoel er filmregissør og søster til Renate, som døde i 2005 av såkalt «ukjente årsaker».

I filmen Dødsårsak ukjent (2017), dokumenterer hun hvordan Renate kun er en av mange som har mistet livet under behandling med antipsykotika.

Du kan se filmen gratis HER

Hør også podcast hvor Birgit Valla samtaler med Anniken om filmen og de tema som filmen tar opp, blant annet legemiddelindustrien og dens omfattende påvirkning på samfunnet.

.

Crazywise

Dokumentarfilmen Crazywise (2017) av Phil Borges stiller spørsmålet: ”Hva kan vi lære av mennesker som har omdannet en psykologisk krise til en positiv forvandlingsopplevelse?” Filmen utforsker hvordan ulike kulturer møter mennesker som opplever mentale kriser og sammenbrudd.

Her kan du streame filmen med norske undertekster (kr 42,35)

.

Lykkepillen

Silje Marie Strandberg ble i 10 år behandlet for alvorlige psykiske lidelser, med omfattende medisinering, tvang og elektrosjokk. I filmen Lykkepillen (2018) får følge Silje Marie mens hun reflekterer over hendelsene, samt hvordan livet snudde da hun møtte den psykiatriske sykepleieren Lone, og trappet ned på medisinene. Filmen er gratis tilgjengelig på Vimeo.

.

Medicating Normal

Millioner av mennesker verden over er fysisk avhengige av vanlige psykiatriske medikamenter. Selv om disse kan hjelpe noen på kort sikt, gir de også farlige bivirkninger og skader ved langvarig bruk, noe som legemiddelselskapene har skjult for både leger og pasienter. I dokumentarfilmen Medicating Normal (2020) følger vi flere deltakere som strever med alvorlige fysiske og psykiske plager så vel som nevrologiske skader som følge av langvarig bruk av psykiatriske legemidler. Filmen følger et nygift par, en kvinnelig krigsveteran, en servitør og en tenåring som alle ble skadet av medisinene de trodde skulle hjelpe dem.

Gjennom filmen intervjues psykiatere, forskere og vitenskapsjournalister om overforbruket av psykofarmaka. Filmskaperne anerkjenner at enkelte kan ha kortvarig nytte av denne type legemidler, men intervjuobjektene i filmen er veldig tydelige på hvor ødeleggende slike legemidler faktisk også kan være. Deltagerne forteller også om hvor lite anerkjent plager og skader ved bruk og nedtrapping er blant fagfolk, og ikke minst i klinisk praksis.

Her er lenke til filmens webside, hvor det blir forløpende annonsert digitale visninger rundt om i verden.

Opptak av panelsamtalen etter den norske filmvisningen er nå publisert på Medicating Normals Youtube-kanal.

.

Dokumentarfilmene til Daniel Mackler

Daniel Mackler er en amerikansk forfatter, musiker, filmskaper og tidligere psykoterapeut. Hans mest kjente filmer er «Take These Broken Wings», «Open Dialogue» og «Healing Homes» . Alle hans filmer ligger nå gratis tilgjengelig på hans webside wildtruth.net . Her ligger også mye av det han har skrevet og linker til noe av musikken hans. Her er link til filmene på engelsk: http://wildtruth.net/films-english/

Her er link til «Take These Broken Wings» med norske tekster. http://wildtruth.net/dvdsub/no/broken-wings/

«Take These Broken Wings» viser at mennesker kan bli helt friske fra schizofreni uten psykofarmaka. I følge størsteparten av feltet innen psykisk helse, og selvsagt legemiddelindustrien, er dette ikke mulig. Filmen fokuserer på livene til to kvinner som begge ble friske fra en schizofreni-diagnose. Filmen sporer røttene for deres problemer tilbake til barndomstraumer, og beskriver inngående den vellykkede terapien med begavede terapeuter.

Den første kvinnen er Joanne Greenberg (som har vært helt frisk i over 50 år), den bestselgende forfatteren av «Jeg Lovet Deg Aldri en Rosenhage». Den andre kvinnen er Catherine Penney (som har vært helt frisk i over 30 år), en psykiatrisk sykepleier i California, hvis tilfriskningshistorie ble nedtegnet av hennes terapeut, Daniel Dorman, MD, i boken «Dante’s Cure: A Journey Out of Madness».