Skriv for oss

Vi ønsker alle som vil skrive for oss velkomne. Vi har ulike typer tekster og artikler på siden hvor du kan bidra. Her finner du en beskrivelse av de ulike.

Hvis du ønsker at vi skal legge ut noe som er publisert andre steder fra før, må du be det aktuelle nettstedet/mediet om tillatelse først. Vi kan enten gjengi det i sin helhet, eller du kan skrive en teaser på minimum 300 ord og så lenker vi til originalteksten.

Ytringer

En ytring er en personlig tekst der man skriver om tema man er opptatt av som har betydning for mange. Ytringer kan også ta utgangspunkt i en personlig fortelling om egne erfaringer, enten direkte eller som pårørende. Gode ytringer har samme kvalitet som gode historier eller engasjerende foredrag. Bruk gjerne historier for å få frem et poeng. Teksten er kort og konsis med tydelige poenger. Ta deg tid til å finne en god overskrift, det er ofte avgjørende for om ytringen blir lest. Ha gjerne med kilder i ytringen om det er relevant. Ytringen kan skrives av alle innen feltet som ønsker å formidle et budskap, enten det er personer med egenerfaring, pårørende, fagpersoner, forskere eller andre som engasjerer seg.

Nyheter

Mad in Norway ønsker å formidle fra det som skjer på feltet som fremmer radikal endring og innovasjon. Dette kan være artikler fra arrangementer, boklanseringer, tilbud som er utviklet eller andre hendelser det er viktig å skrive om. Det kan godt være noe som har skjedd tilbake i tid, da det ligger mye ute på nettet som er relevant å samle på våre nettsider. Når dere skriver en nyhetssak kan dere skrive hele saken selv, hvis ingen har skrevet om det fra før. Eller dere kan referere til et annet nettsted der den er skrevet om, og kun skrive en kort, oppsummerende tekst med lenke.

Forskningsnyheter

Dette er korte sammendrag på norsk for å fortelle om en forskningsartikkel, med lenke til originalteksten. Vi er spesielt interessert i forskningsartikler som forbigås i etablerte medier fordi tematikken utfordrer det bestående paradigmet. Følge gjerne med på Mad in America og hva som legges ut der som burde publiseres på våre sider. Skriv da gjerne en kort, norsk oppsummering av innholdet, og ta kontakt med oss for publisering.

Arrangementer

Vi ønsker å skape oppmerksomhet rundt arrangementer som fremmer radikal endring på feltet. Hvis du skal arrangere noe, skriv en kort tekst og send til oss, så legger vi det ut på våre sider, med lenke til selve arrangementet.

Vi forbeholder oss retten til å redigere, først og fremst for å gjøre presentasjonen av stoffet lett tilgjengelig for leserne. Formålet er at du skal lykkes i å dele nyttig erfaring og kunnskap.

Etikk og juss: Du er selv ansvarlig for at innholdet du publiserer ikke krenker andres personvern. Du kan sende ved bilder så lenge du har rettigheter til å bruke dem, og de må krediteres dersom det er påkrevd.

Redaksjonen leser alle innlegg, og gjør en etisk, juridisk og kvalitetsmessig godkjenning.

Ta kontakt på post@madinnorway.org