I dag har jeg besøk på kontoret mitt her på Hamar. Ragnfrid Kogstad har tatt turen fra Lillehammer, hvor hun er professor i psykisk helsearbeid ved Høgskolen i Innlandet. Ragnfrid er sosiolog og har doktorgrad fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo, med avhandlingen Fortellinger fra andre posisjoner – Med brukererfaring fra psykisk helsefeltet og en gyldig stemme i politikk og kunnskapsdannelse.

Ragnfrid har skrevet flere bøker, gått grundig til verks i forståelsen av psykiatri og psykisk helsefeltet og gjennom mange år tatt til orde for en endring. Hennes nyeste bok Etikk og menneskerettigheter i psykisk helsevern er et dyptpløyende bidrag til å forstå hvorfor vi trenger en snuoperasjon og må basere tjenestene på et kunnskapsgrunnlag som tar utgangspunkt i menneskerettigheter, humanisme, kontekst og relasjoner. Dagens samtale tar for seg alle deler av boken, og vi ser på hvorfor spesielt diagnosene og den medikamentelle behandlingen er problematisk. Ragnfrid skal forklare oss tvangsproblematikken, og vi tenker høyt rundt alternativer.

Biblioteksøk: Bøker av Ragnfrid Kogstad som redaktør/forfatter/medforfatter
Bokomtale: Imperiet må falle av Odd Volden

Forrige artikkelPasienten må i førersetet
Neste artikkelMisvisende folkeopplysning om «psykisk sykdom»?
Birgit er initiativtaker til Mad in Norway. Hun er utdannet psykolog, og er spesialist i klinisk psykologi. Hun har lang erfaring med å holde foredrag og undervisning innen psykisk helsefeltet om hvordan man kan jobbe systematisk med tilbakemeldinger for å utvikle tjenester og terapeuter. Frem til september 2019 ledet hun Stangehjelpa i Stange kommune. Hun har skrevet artikler, kronikker og avisinnlegg. Hun er forfatter av bøkene Videre og Hjelp som hjelper