I dag er min fantastiske yogalærer Meric Ekren tilbake på podkasten. Hun har lært og ikke minst inspirert meg mye de siste årene, om hvordan jeg selv bør leve for å ha et godt liv med god helse. Jeg har alltid vært interessert i å utforske og forstå mennesker og våre ulike måter å være forskjellige på. På en av Meric sine work-shoper lærte jeg om doshaene (The doshas), som er våre unike sinns- og kropptyper. Hvis man kjenner seg selv, kan man også bedre forstå hva man trenger å gjøre for å holde seg i balanse og forebygge sykdom.

Doshaene kommer fra Ayurveda, som er en indisk tradisjonell medisin, og antatt å være det eldste helhetlige helsesystemet som praktiseres i dag. Ayurvedisk medisin er opptatt av hele menneskets tilværelse, både fysisk, mentalt, emosjonelt og åndelig.

Hør på samtalen og la deg inspirere, både til å bli bedre kjent med deg selv, og hva som kan være riktige valg for akkurat deg i ditt liv. Ta gjerne en quiz for å finne din unike dosha: https://chopra.com/dosha-quiz. Hele familien hos oss har vært gjennom den – og resultatene var ganske så gjenkjennbare! Målet er imidlertid ikke å sette seg selv i bås, men heller å finne ut hva du trenger for å oppnå balanse. 

Meric Ekren sin hjemmeside: https://www.ashtangayogahamar.com

Dette er den siste podkastsamtalen på Birgit inviterer for i år. Birgit inviterer Husdoktoren kommer med to episoder til før jul. Så da vil jeg benytte anledningen til å ønske god adventstid og etter hvert god jul og godt nyttår.