Foto: Rita Hoel

Hei, alle sammen, og velkommen til femte episode av Birgit inviterer Husdoktoren. Den skal handle om relasjoner: hvordan vi har det sammen med andre-topplista over viktige faktorer for god helse og et langt liv, også somatisk helse. Hvorfor er det slik? Det skal Andreas og jeg snakke om i dag. Jeg elsker denne samtalen, det er masse hjerte i den, og jeg håper den inspirerer alle til å se hverandre og gjøre litt ekstra for menneskene som er rundt oss.

Vi viser til flere studier og litteratur i samtalen. Referanser finnes både på min hjemmeside www.birgitvalla.no og nedenfor. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger til podkasten, send gjerne en e-post: birgit@birgitvalla.no.


Referanser
Bradford, D. L. & Robin, C. (2022): Connect
Chapman, G. (2007): Kjærlighetens fem språk
Fredrickson, B. (2013): LOVE 2.0. Kjærlighet I et nytt lys
Maté, G. (med Maté, D.). (2022): The Myth of Normal
Matheasdatter, B. (2017): Å elske og bli elsket
Matheasdatter, B. (2020): Å løfte og bli løftet
Pinker, S. (2017): The secret to living longer may be your social life. Foredrag på Ted
Rogan, J. (2022): #1869 – Dr. Gabor Maté. The Joe Rogan Experience (podkast)
Saint-Exupéry, A. de (2015): Den lille prinsen
Waldinger, R. (2015): What makes a good life. Lessons from the longest study on happiness. Foredrag på Tedx