Foto: Rita Hoel

I dagens podkastepisode skal vi snakke om bevegelse. Vi valgte å kalle episoden nettopp bevegelse, selv om vi noen ganger omtaler det å holde kroppen i gang for fysisk aktivitet eller trening. Da vi forberedte oss til episoden skjønte vi nemlig at vi måtte snakke om det helt grunnleggende. All bevegelse er bra! Så skal vi snakke om ulike former for bevegelse og hva disse gjør for oss, men vårt viktigste budskap er at vi trenger å holde kroppen i gang. Bevegelse har vært helt nødvendig for oss mennesker for å overleve, men i det moderne samfunn har vi fått så mange hjelpemidler at vi trenger nesten ikke røre på kroppen lengre. Det krever derfor mer av oss for å ta vare på kroppen, og sørge for at vi fyller dens behov for bevegelse.

Jeg håper samtalen vil inspirere dere. Den inspirerte meg! Selv om jeg har hørt det meste før, fikk jeg noen nye tanker om hva jeg kan gjøre mer av, eller annerledes. Jeg har derfor satt meg noen nye mål, og er nå i gang med å innarbeide nye vaner. Jeg håper du vil gjøre det samme etter å ha lyttet til episoden. Har du spørsmål, send meg gjerne en epost til birgit@birgitvalla.no.

Referanser slik de dukker opp i samtalen:

Ole Petter Hjelle (2018). Sterk hjerne med aktiv kropp. Oslo: Kagge

Anders Hansen (2018). Bli hjernesterk – Tren deg lykkelig og smart. Hva trening og mosjon gjør for hukommelse, kreativitet og helse. Oslo: Cappelen Damm

Podkast om at alt monner: Podcast Feel better, live more ved Dr. Rangan Chatterjee: Dr. Tommy Wood. How to reduce your risk of Alzheimers and keep your brain young.

Rangan Chatterjee (2018). Helseplanen. 4 søyler til et liv i balanse. Oslo: J.M.Stenersens Forlag (Norsk utgave 2020). Se delen om bevegelse, her står det masse tips til de fem tingene du kan gjøre, som Andreas forteller om i episoden.

B.J. Fogg (2020) Tiny Habits. Why Starting small makes lasting change easy. Penguin Random House UK.

Audun Myskja (2021) De tibetanske ritene. Oslo: J.M. Stenersens Forlag.

Podcast Feel better, live more ved Dr. Rangan Chatterjee: Human Movement and Taking Control on your Health with Gary Ward

Hvordan vekke den store rompemuskelen, gluteus maximus med Rangan Chatterjee og Gary Ward på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=KWwSm_0BtuY