Jim Gottstein
Jim Gottstein

Bli med på samtalen med Jim Gottstein – forfatter av boka «The Zyprexa Papers«.

TID: FREDAG 18. NOVEMBER 2022 KLOKKA 20:00 norsk tid (19:00 UTC+01)

STED: Facebook – Offentlig samtale – åpent for alle

Arrangement ved Medicating Normal- The Film

Sammendrag av boka: 

17. desember 2006 hadde The New York Times en serie hovedoppslag fra dokumenter innhentet av Alaska-advokat Jim Gottstein, som viste at legemiddelprodusenten Eli Lilly hadde skjult at Zyprexa forårsaket diabetes og andre livsforkortende metabolske problemer.

«Zyprexa Papers», som de ble kjent, viste også at Eli Lilly hadde fremmet ulovlig bruk av Zyprexa på barn og eldre, med særlig dødelig «bivirkning».

Selv om Gottstein mener at han innhentet Zyprexa Papers lovlig, bestemte USAs tingrett for Eastern District i New York i Brooklyn at han hadde konspirert om å stjele dokumentene, og Eli Lilly truet Gottstein med strafferettslig tiltale.

I boka gir Gottstein en medrivende førstehåndsrapport om hva som virkelig skjedde, inkludert nye detaljer om hvordan en liten gruppe psykiatriske overlevere spredte Zyprexa Papers på Internett usporbart. En kompleks juridisk manøvrering forklart i et klart språk, om hans kamper på vegne av Bill Bigley, den psykiatriske pasienten hvis prøvelser gjorde det mulig å eksponere Zyprexa Papers.

For mer informasjon, se

Hør også disse intervjuene av Jim Gottstein