Foto: Rita Hoel

Hei, alle sammen, og velkommen til fjerde episode av Birgit inviterer Husdoktoren, som skal handle om søvn. Jeg elsker å sove, og har alltid trodd at søvn er beste medisin for det meste. Andreas har ikke vært like glad i å gå og legge seg, og det måtte en grundigere overtalelse til for at han skulle se verdien i å komme seg tidlig i seng.

I denne episoden skal vi ta for oss det nyeste av søvnforskning og forsøke å formidle kunnskap om hvorfor nettopp søvn er så viktig. Vi snakker om hvorfor vi sover, hva som skjer når vi sover, og hva vi kan gjøre for å sove bedre. Søvn har en rekke positive effekter på helsa vår, så min intuisjon om at søvn er den beste medisin, har vist seg å være ganske så innafor. Søvnen vår henger selvsagt sammen med hva vi gjør på dagen, slik alle episodene i Birgit inviterer Husdoktoren henger sammen.

Hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger til podkasten, send gjerne en epost til birgit@birgitvalla.no.

Litteratur:

Matthew Walker: Hvorfor vi sover

Podkastepisoder hos Rangan Chatterjees Feel Better Live More:

#292 The New Science Of The Body Clock And How It Can Revolutionize Your Sleep and Health with Professor Russell Foster

#147 How to improve your sleep and why you should with professor Matthew Walker