#29 – Katrine Ekerholt / Slik bygger vi lavterskel psykisk-helsetjenester som hjelper – Oslohjelpa Nordstrand

828

Velkommen til høstens første Birgit inviterer. Som i fjor, spilles også i år sesongens første episode inn på Amaliedagene på Litteraturhuset i Oslo. Denne gangen har vi invitert Katrine Ekerholt som er leder av Oslohjelpa Nordstrand. Katrine er psykolog og spesialist innen klinisk barne- og ungdomspsykologi. Hun har jobbet både i PPT, barnevern og BUP før hun begynte i Bydel Nordstrand. Oslohjelpa Nordstrand åpnet høsten 2019 og var da et tilbud for gravide og barnehagebarn. I mars 2021 utvidet de til barneskolen, og i mai 2022 til ungdomsskolen. Vi venter i spenning på når de voksne også skal få det her tilbudet.

Alle Oslo kommunes 15 bydeler skal ha en Oslohjelp. Den er inspirert av Stangehjelpa, og bygger på noen grunnleggende prinsipper og holdninger. På Nordstrand har dem fått til dette på en utmerket måte. I samtalen forteller Katrine hvordan de jobber og hva som skal til for å lykkes. Denne episoden er et stjerneeksempel på hvordan vi bør bygge opp lavterskel-tjenester. Til alle dere lyttere, dette er det vi må etterspørre hos politikerne og beslutningstakere på alle nivå. Det er slike tjenester vi trenger.

Forrige artikkelAmaliedagene 2022
Neste artikkelMoving Beyond Myth
Birgit Valla
Birgit er initiativtaker til Mad in Norway. Hun er utdannet psykolog, og er spesialist i klinisk psykologi. Hun har lang erfaring med å holde foredrag og undervisning innen psykisk helsefeltet om hvordan man kan jobbe systematisk med tilbakemeldinger for å utvikle tjenester og terapeuter. Frem til september 2019 ledet hun Stangehjelpa i Stange kommune. Hun har skrevet artikler, kronikker og avisinnlegg. Hun er forfatter av bøkene Videre og Hjelp som hjelper