Fredag 19. til mandag 22. august
Sted: Litteraturhuset i Oslo

Amaliedagene arrangeres hvert år rundt 22. august, som er Amalie Skrams fødselsdag, og strekker seg vanligvis over fire dager. Alle arrangementer er åpne og gratis for alle.

Fredag 19. august blir det en kulturell ettermiddag/kveld i Skram-salen, lørdag 20. og mandag 22. august blir det fagdager i Wergeland-salen, mens det søndag som vanlig er minnemarkering ved «Skammens grav» på Ris kirkegård.

Programmet er publisert på https://amaliedagene.no/program-2022/

Mandag 22. august blir det blant annet live innspiling av en ny episode av podkasten «Birgit inviterer», denne gang med leder for Oslohjelpa Nordstrand Katrine Ekerholt som podkastvert Birgit Vallas gjest.

Amaliedagene ønsker å ivareta sosiale, kulturelle, faglige og politiske aspekter for å oppnå bedre forståelse av psykisk helse enn den vi har i dag. Det årlige arrangementet er en møteplass der fagfolk og folk med egenerfaring fra psykiatrien treffes som medmennesker, noe som gir grobunn for et inspirerende og nytenkende miljø.

I tillegg til å sette et kritisk søkelys på dagens praksis av helsetjenester innen psykisk helse, forsøker Amaliedagene å gi håp ved å løfte frem både alternative veier til bedre psykisk helse, gode fagfolk og gode hjelpetilbud.

WSO – Landsforeningen We Shall Overcome er hovedarrangør for Amaliedagene, mens Aurora interesseorganisasjon, Hvite Ørn Oslo og Akershus og LMSO (Landsforeningen mot seksuelle overgrep) er medarrangører i 2022.