Daryl Chow er utdannet psykolog fra Singapore, som nå bor i Australia der han både underviser, veileder og har en klinisk praksis. Les mer om ham på hjemmesiden darylchow.com. Daryl har i årevis interessert seg for å finne ut hva det egentlig er som gjør at folk får det bedre, og hvordan fagfolk på best mulig måte kan bistå med det. Han var den første som gjorde en doktorgradsstudie i det vi omtaler som deliberate practice, eller bevisst målrettet trening. Altså, hvordan skal terapeuter forbedre seg, og hva er det de beste egentlig gjør? Det er rett og slett noe annet enn det de fleste av oss lærer på studiet.

Jeg har kjent Daryl i en årrekke og vi har vært til stor inspirasjon for hverandre. Vi har begge hatt glede av å ha Scott Miller som vår mentor, og Daryl har også samarbeidet mye med K. Anders Eriksson, opphavsmannen til begrepet deliberate practice.

I dag skal vi snakke om doktogradsstudien hans, der han forsøkte å finne ut hva som skiller de beste terapeutene fra resten. Hva er det de gjør? Vi skal snakke om boken hans The First Kiss og hvordan vi på best mulig måte kan engasjere mennesker i sin egen endringsprosess helt fra første møte. Så skal vi se nærmere på begrepet deliberate practice som Daryl har skrevet om sammen med Scott Miller og Mark Hubble i boken Better Results.

Hør på podkasten og la deg overraske! Du kommer til å lære hvorfor nettopp det er viktig.