Inga Marte Thorkildsen er en politiker jeg har stor beundring for. Ja hun er faktisk slik jeg skulle ønske alle politikere kunne være. Hun har en visjon som er viktigere for henne enn posisjon, og hun er tydelig samtidig som hun er ydmyk. Hun lytter til grasrota og er opptatt av å forstå ting. Det gjør at hun har opparbeidet seg svært mye kunnskap gjennom årene.

Inga Marte har hatt en lang politisk karriere. Hun har vært jente- og kvinnepolitisk leder i SU og SV, medlem av Stortingets justiskomité og helse- og omsorgskomité, leder av Stortingets parlamentariske nettverk for barns rettigheter, barne- og likestillingsminister og byråd i Oslo kommune. Hele tiden med et brennende engasjement for barn og barns rettigheter. Hun har skrevet boken Du ser det ikke før du tror det. Et kampskrift for barns rettigheter som kom ut i 2015.

I dag tar jeg turen til Oslo for å besøke Inga Marte, etter at hun nylig har gått av som byråd. Vi skal snakke om behovet for å endre systemene. Inga Marte forteller om hva som førte henne til å utvikle Oslohjelpa i alle de 15 bydelene i Oslo, og hva som kreves av en leder for å lykkes i et slikt arbeid. Inga Marte er en kraft vi bør lytte til, og hennes klokskap og erfaring er noe alle politikere og toppledere bør lære av. Det er mange der ute, både borgere og ansatte i velferdstjenestene, som roper etter systemendring. Lytt til samtalen, og lær hvordan!

Forrige artikkelFramtidas tjenester innen psykososial helse
Neste artikkelSkattkiste om medvirkning
Birgit er initiativtaker til Mad in Norway. Hun er utdannet psykolog, og er spesialist i klinisk psykologi. Hun har lang erfaring med å holde foredrag og undervisning innen psykisk helsefeltet om hvordan man kan jobbe systematisk med tilbakemeldinger for å utvikle tjenester og terapeuter. Frem til september 2019 ledet hun Stangehjelpa i Stange kommune. Hun har skrevet artikler, kronikker og avisinnlegg. Hun er forfatter av bøkene Videre og Hjelp som hjelper