A Disorder for Everyone! - Crucial Conversations
A Disorder for Everyone! - Crucial Conversations (En forstyrrelse for alle! – Viktige og avgjørende samtaler)

Fredag 9. Juli 2021 kl. 14:00–17:00 (norsk tid)

Bli med på en spennende ettermiddag med foredrag og paneldiskusjon. Sikre deg plass ved påmelding nå (betal en valgfri sum) her

A Disorder for Everyone! - Crucial Conversations
A Disorder for Everyone! – Crucial Conversations (En forstyrrelse for alle! – Viktige og avgjørende samtaler)
A Disorder 4 Everyone! (AD4E) har invitert Dr. James Davies og professor Joanna Moncrieff som vil snakke om sine siste bøker.

–Flere tar psykotrope stoffer enn noen gang før. Det har aldri vært mer maktpåliggende å ha disse avgjørende samtalene. 
(AD4E – A Disorder 4 Everyone!)

James Davies og Joanna Moncrieff vil gi en presentasjon av de siste bøkene sine. Deretter blir det paneldiskusjon som også inviterer publikum til å stille spørsmål. I panelet med Joanna og James er:

Dr Ché Rosebert

Ze’v Faith

Dr Anne Guy

Miranda Levy

Om James

James Davies er førsteamanuensis i psykisk helse og sosialantropologi ved Universitetet i Roehampton, London. Han er utdannet psykoterapeut, (har tidligere arbeidet i NHS), og er medgrunnlegger av Rådet for Evidensbasert Psykiatri (CEP), som er sekretariat for All Party Parliamentary Group for Prescribed Drug Dependence. Han har vært ekspertkonsulent for Public Health England på narkotikaområdet. Han er forfatter av bestselgeren «Sammenbrudd: Hvorfor psykiatri gjør mer skade enn gagn» («Cracked: Why Psychiatry is Doing More Harm than Good»).

Om boka ‘ Sedated: How Modern Capitalism Created Our Mental Health Crisis

(‘Bedøvet: Hvordan den moderne kapitalisme skapte den psykiske helsekrisen’)

Det vestlige samfunns uforstand og feilbehandling av psykiske helseproblemer avkles, avpolitiseringen av lidelser – og hvordan privilegeringen av medikamentbehandling har økonomiske og politiske årsaker .

Bare i Storbritannia tar mer enn 20% av den voksne befolkningen et psykiatrisk medikament i løpet av ett år. Det er en økning på over 500% siden 1980, og tallene fortsetter å øke. Til tross for denne reseptbelagte epidemien, har alle typer lidelser økt. Ved hjelp av et utall studier, intervjuer med eksperter og detaljert analyse, hevder Dr James Davies at dette er fordi vi fundamentalt har misforstått problemet. I stedet for å se psykisk lidelse som en forståelig reaksjon på større samfunnsproblemer, ser vi en medisinsk modell som plasserer problemet utelukkende hos den lidende.

Boka gir en unik, overbevisende og systematisk fremstilling av hvorfor feiloppfattelsen av «psykisk lidelse» fremmes av skiftende regjeringer og store virksomheter – og hvorfor denne er så feilplassert og farlig.

En vidunderlig, rørende og virkelig livsforvandlende bok. Bedøvet er en presserende intervensjon for samfunnet etter pandemien, skrevet med kompetanse og klarhet. Advarsel: Det vil forårsake irritasjon for mektige interesser som frykter at vi alle blir bedre informert om grunnårsakene til så mye menneskelig lidelse. ― Baronesse Shami Chakrabarti, tidligere frihetsdirektør

James Davies er en av de viktigste stemmene om mental helse i verden. Dette er en vakker og dypt sunn bok. Alle som lider – og ønsker å vite hvordan de skal få det til å stoppe – bør lese det med en gang. ― Johann Hari, forfatter av Lost Connections

I denne banebrytende polemikken etterlater James Davies oss uten tvil: For å takle den psykiske helsekrisen trenger vi store sosiale og økonomiske reformer. ― Nathan Filer, forfatter av Denne boken vil ombestemme deg om mental helse

James’ foredrag har tittelen … Den nye «Folkets opium» – hvorfor psykisk helsefeltet har mislyktes.

Om Joanna

Joanna Moncrieff er professor i kritisk og sosialpsykiatri ved University College London og konsulentpsykiater ved North East London Foundation Trust. Hun er en av grunnleggerne og nestleder i Critical Psychiatry Network. Hennes forskning består hovedsakelig av en kritikk av de gjengse synspunktene om psykiatriske legemidler (medikamenter). Hun skriver også om legemiddelbehandlingens historie og om psykiatriens historie, politikk og filosofi mer generelt. Hun leder for tiden britisk statsfinansiert forskning om redusering og seponering (avslutte) antipsykotikabehandling og samarbeider på en studie som støtter seponering av antidepressiva. Hun er forfatter av en rekke artikler og flere bøker, inkludert The Bitterest Pills: the troubling story of antipsychotic drugs (De bittreste pillenene: den urovekkende historien om nevropeltika; antipsykotika) og The Myth of the Chemical Cure (Myten om den kjemiske kuren).

Om boka ‘A Straight Talking Introduction to Psychiatric Drugs: The Truth About How They Work And How To Come Off Them.’

I en tid da flere tar psykiatriske stoffer (medikamenter) enn noen gang før, utfordrer Joanna Moncrieffs bok påstandene om deres mytiske krefter. Med udgangspunkt i omfattende forskning viser hun, at psykiatriske legemidler ikke «behandler» eller «kurerer» de opplevelser – som vi kaller «psykisk sykdom», ved å virke på hypotetiske kjemiske ubalanser eller andre abnormiteter i hjernen. Det er ingen bevis for noen av disse ideene.

Dessuten kan den lindring, som legemidlene kan gi fra den angst og de forstyrrelser, som en psykisk lidelse medfører, være forbundet med store omkostninger for folks fysiske helbred og deres evne til å fungere i hverdagen. Og når man først har tatt disse medikamentene, kan det være veldig vanskelig å komme av de.

Boka er et opprop om de potensielle skadene vi påfører oss selv, ved å stole på den kjemiske «kuren» for menneskelige lidelser. Den klare og presise forklaringen vil sette folk i stand til å treffe et informert valg – om fordelene og skadene disse medikamentene gir, og om hvorvidt og hvordan man kan slutte å ta de, om man ønsker det.

– Det har aldri vært et større behov for rolige og fornuftige tenkning om psykiatrisk medikamentbruk. Som praktiserende og fordomsfri psykiater er Joanna den aller beste personen til å gi det. Denne boken bringer bevis og rasjonalitet til et omstridt tema og gir folk solide, forskningsbaserte opplysninger og ekte valgmuligheter.’ – Dr Lucy Johnstone, klinisk psykolog, forfatter av ‘A Straight Talking Introduction to Psychiatric Diagnosis’ og hovedmedforfatter av ‘The Power Threat Meaning Framework

James Davies
James Davies
Joanna Moncrieff
Joanna Moncrieff
A Disorder for Everyone! - Crucial Conversations
A Disorder for Everyone! – Crucial Conversations; Sedated: How Modern Capitalism Created Our Mental Health Crisis (James David)
A Disorder for Everyone! - Crucial Conversations
A Disorder for Everyone! – Crucial Conversations; A Straight Talking Introduction to Psychiatric Drugs: The Truth About How They Work And How To Come Off Them.’ (Joanna Moncrieff)
A Disorder for Everyone! - Crucial Conversations
A Disorder for Everyone! – Crucial Conversations; deltakere i panelet med Joanna og James

For mer informasjon, se https://www.eventbrite.co.uk/e/a-disorder-for-everyone-crucial-conversations-tickets-148924947527

Se også Bokomtale: Drop the Disorder! og A Disorder 4 Everyone! – Change is Coming – 12. februar 2021