A Disorder 4 Everyone! – Webinar – 12. februar 2021

244
A Disorder 4 Everyone! – Change is Coming
A Disorder 4 Everyone! – Change is Coming

A Disorder 4 Everyone! – Change is Coming

Webinar fredag 12. februar 2021 kl 1400-1700 (norsk tid, webinaret arrangeres i UK)

Bli med på en spennende ettermiddag med foredrag og paneldiskusjon.

Sikre deg plass ved påmelding nå (betal en valgfri sum) her

A Disorder 4 Everyone! (AD4E) har invitert forfatterne av to nylige publikasjoner, som utfordrer den dominerende «psykisk helse» modellen.

Presentasjoner

Sami Timimi, forfatter av “Insane Medicine: How the mental health industry creates damaging treatment traps and how you can escape them”

og

Mary Boyle and Dr Lucy Johnstone, forfattere av “A Straight Talking Introduction to the Power Threat Meaning Framework: An alternative to psychiatric diagnosis”

vil holde foredrag.

Presentasjonene deres blir fulgt av en paneldiskusjon med spørsmål fra publikum.

Paneldiskusjon

De som blir med i paneldiskusjonen sammen med Sami Timimi, Mary Boyle og Lucy Johnstone er

Sami Timimi

Professor Sami Timimi er barne- og ungdomspsykiater og direktør for medisinsk utdanning i National Health Service i Lincolnshire og gjesteprofessor i Barnepsykiatri og Forbedring av Psykisk Helse ved University of Lincoln, Storbritannia. Sami skriver fra et psykiatrikritisk perspektiv om temaer knyttet til psykisk helse og barndom og har publisert over hundre og tretti artikler og titalls kapitler om mange emner, inkludert barndom, psykoterapi, atferdslidelser og tverrkulturell psykiatri.

Han har forfattet fire bøker, inkludert Naughty Boys: Anti-Social Behavior, ADHD and the Role of Culture, vært medredaktør på fire bøker, inkludert Carl Cohen, Libratory Psychiatry: Philosophy, Politics and Mental Health, og medforfatter av to andre, inklusive Neil Gardiner og Brian McCabe, The Myth of Autism: Medicalising Men’s and Boys ‘Social and Emotional Competence.

Mary Boyle

Professor Mary Boyle har jobbet hovedsakelig innen klinisk psykologiutdanning og opplæring og i kliniske stillinger innen psykisk helse for voksne og kvinners helse.

Hun er mangeårig kritiker av medisinsk / diagnostisk tilnærming og av individualistiske tilnærminger mer generelt innen helseområdet. Hun er forfatter av blant annet schizofreni: en vitenskapelig vrangforestilling (Schizophrenia: A scientific delusion) (2002), samt mange artikler og kapitler om feministiske tilnærminger til kvinners helse – og om problemer med – og alternativer til, diagnostiske modeller. Hun er professor emeritus i klinisk psykologi ved University of East London.

Lucy Johnstone

Dr Lucy Johnstone er en klinisk psykolog, forfatter av ‘Users and abusers of psychiatry‘ og ‘A straight-talking guide to psychiatric diagnose‘ (PCCS Books 2014), og medredaktør av ‘Formulation in psychology og psykoterapi: å forstå folks problemer ‘(Routledge, 2. utgave 2013) sammen med en rekke andre kapitler og artikler som har et kritisk perspektiv på psykisk helse teori og praksis.

Hun er tidligere programdirektør for Bristol Clinical Psychology Doctorate. Hun har jobbet i psykisk helse-feltet i mange år, sist i en tjeneste i Sør-Wales. Hun var hovedforfatter sammen med professor Mary Boyle for ‘Power Threat Meaning Framework‘ (2018), et «Avdeling for Klinisk Psykologi»-finansiert prosjekt for å skissere et konseptuelt alternativ til psykiatriske diagnoser. Lucy er en erfaren konferansier og foreleser, og jobber for tiden som uavhengig coach.

“These pockets of resistance will at some point create an unmovable critical mass. Change is coming. An earthquake is forming.”

Sami Timimi; Insane Medicine

“The current mainstream way of describing psychological and emotional distress, which assumes that these experiences are the result of medical illnesses that need diagnosing and treating, has serious flaws. Not only does it lack evidence but it is found by many people to be unhelpful and even damaging.”

Mary Boyle & Lucy Johnstone; A Straight Talking Introduction to the Power Threat Meaning Framework – An alternative to Psychiatric Diagnosis

For mer informasjon om arrangementet og deltakerne, samt for påmelding, se her

Les også

En eftermiddag för förändring

Bokomtale: Drop the Disorder!

Voksende bevegelse for å gå bort fra de psykiatriske diagnosene

Bokomtale: ADHD – Piller på avveie