Lørdag 19. til tirsdag 22. august
Sted: Litteraturhuset i Oslo

Amaliedagene arrangeres hvert år rundt 22. august, som er Amalie Skrams fødselsdag, og strekker seg vanligvis over fire dager. Alle arrangementer er gratis og åpne for alle.

Programmet er publisert på https://amaliedagene.no/program-2023/

Opptak av de fleste innslagene blir publisert på https://amaliedagene.no/videoer-fra-amaliedagene-2023/

Lørdag 19. august blir det blant annet live innspiling av en ny episode av podkasten «Birgit inviterer», denne gang med Jan-Magne Tordenhjerte Sørensen som Birgit Vallas gjest.

Amaliedagene ønsker å ivareta sosiale, kulturelle, faglige og politiske aspekter for å oppnå bedre forståelse av psykisk helse enn den vi har i dag. Det årlige arrangementet er en møteplass der fagfolk og folk med egenerfaring fra psykiatrien treffes som medmennesker, noe som gir grobunn for et inspirerende og nytenkende miljø.

I tillegg til å sette et kritisk søkelys på dagens praksis av helsetjenester innen psykisk helse, forsøker Amaliedagene å gi håp ved å løfte frem både alternative veier til bedre psykisk helse, gode fagfolk og gode hjelpetilbud.

WSO – Landsforeningen We Shall Overcome er hovedarrangør for Amaliedagene, mens Aurora interesseorganisasjon og Hvite Ørn Oslo og Akershus er medarrangører i 2023.

.

Portrettet av Amalie Skram på denne siden er tatt i 1885 av fotograf Peter Raun Fristrup

Fritt Ord og Oslo kommune støtter arrangementet økonomisk.