Foto: Rita Hoel

Det er klart for sjette episode av Birgit inviterer Husdoktoren, som handler om kosthold. Episoden ble lang. Det er ikke så lett å snakke kort om dette, men vi har forsøkt så godt vi kan. Antageligvis er det et gode å prøve å gjøre dette med kosthold så enkelt og grunnleggende som mulig. Alle de ulike rådene kan være lett å gå seg vill i.

Andreas og jeg ønsker å formidle hvorfor kosthold er så viktig for helsa, og hvordan hele kroppen henger sammen. Vi skal komme med kunnskap om hva de friskeste menneskene i verden gjør, kunnskap om tarmen, om faste, om hva vi absolutt ikke bør spise, og hva vi bør spise. Vi er ikke opptatt av dietter, de fungerer uansett ikke så bra, men heller at man har et grunnleggende sunt kosthold som er gunstig for kroppen, og som gir de beste forutsetninger for å holde seg frisk.

Ta gjerne pauser underveis etter som vi går over til nye tema. Da jeg redigerte episoden, la jeg merke til at vi ikke nevner psykiske problemer så mye, kanskje fordi vi tenker at vi ikke skal skille så mye mellom det fysiske og psykiske. Alt henger sammen. Det kostholdet som er bra for kroppen din, er definitivt også bra for hode og sjel.

Hvis du har noen spørsmål, send gjerne en epost til birgit@birgitvalla.no.

Referanser i den rekkefølgen vi snakker om dem

  • Dokumentar på NRK: Gull i tarmen som vi anbefaler i episoden, er dessverre ikke tilgjengelig på NRK lengre.
  • Berit Nordstrand (2019): Omstart 30. Oslo: Gyldendal

Berit Nordstrands hjemmeside: https://beritnordstrand.no