Yoga har blitt svært populært som noe vi gjør for å ta vare på helsa vår. Noen offentlige psykisk helsetjenester har yoga som en del av tilbudet, mens mange andre anbefaler yoga til dem de har kontakt med. For mange betyr yoga pust, avspenning og ulike kroppslige øvelser og stillinger som man skal igjennom. Men det mange ikke vet, er at yoga er en flere tusen år gammel vitenskap som søker å bringe mennesket i harmoni. Yoga har et kunnskapsgrunnlag som strekker seg mye lengre og dypere enn det meste av den moderne vestlige medisinen, inkludert psykiatrien.

Jeg har vært så heldig å få ta del i denne kunnskapen gjennom min yogalærer Meric Ekren. Meric er født i Tyrkia, har bodd mange år i London, og oppdaget etter hvert yoga på Sri Lanka. De siste årene har hun bodd på Hamar, hvor hun har yogastudioet AshtangaYoga Hamar. I tillegg til å tilby yogaklasser har Meric workshops på lørdager der hun underviser i ulike aspekter ved yoga, med et helhetlig blikk på kropp, hode og sjel, både fysisk og mentalt, og hva som gir god helse.

I dag skal dere få gleden av å ta del i Meric sin utømmelige kunnskap, slik jeg har gjort de siste årene. Dette er siste podkastepisode før sommeren, så la dette bli en inspirasjon til en sommer fylt med ro, harmoni, glede og kjærlighet.

Forrige artikkelImperiet må falle
Neste artikkelBirgit Valla tildeles Ytringsfrihetsprisen
Birgit er initiativtaker til Mad in Norway. Hun er utdannet psykolog, og er spesialist i klinisk psykologi. Hun har lang erfaring med å holde foredrag og undervisning innen psykisk helsefeltet om hvordan man kan jobbe systematisk med tilbakemeldinger for å utvikle tjenester og terapeuter. Frem til september 2019 ledet hun Stangehjelpa i Stange kommune. Hun har skrevet artikler, kronikker og avisinnlegg. Hun er forfatter av bøkene Videre og Hjelp som hjelper