Raymond Tollefsen har mange års erfaring bak seg som rusavhengig. Både han selv og alle rundt ham hadde gitt opp, da en nyansatt erfaringskonsulent fra kommunen banket på den kommunale boligdøren hans i 2010. Dette ble det første møtet med Jan Schøyen og skulle bli starten på et eventyr som Raymond overhodet ikke hadde forutsett. Sammen lagde de behandlingskonseptet Veien ut, som kombinerer 12-trinnsbehandling med naturopplevelser. I samtalen i dag får vi hele historien, og jeg lover at lytterne blir målbundet fra start til slutt.

Det ble laget dokumentar fra en ekspedisjon til Veien ut i 2014, og jeg anbefaler å gå inn på YouTube og se denne. Veien ut er også portrettert i NRKs dokumentarserie Forført av spriten, i den siste episoden om Camilla.

I dag jobber Raymond på ARA, avdeling for rus og avhengighet ved Vestre Viken, som brukerspesialist. Han er styremedlem i foreningen Medvandrerne, et selvhjelpskonsept som han var med og startet etter Veien ut. Han sitter i styret i Selvhjelp Norge og er involvert i flere prosjekter som omhandler avhengighet og friluftsliv.

Veien ut – dokumentar på Youtube – The Way Out – Rehab documentary

Dokumentarserien Forført av spriten på NRK, 5 episode