Nå er det mulig å nominere kandidater til prisen for 2021.

Sitat fra https://ytringsfrihetspris.com:
«Siden 2002 har prisen til fremme av ytringsfrihet innen psykisk helsevern blitt delt ut. Alle som ønsker det kan nominere og det er mulig å nominere mer enn én kandidat. 

Prisen til fremme av ytringsfriheten i psykisk helsevern kan deles ut til en person, institusjon eller organisasjon som har utmerket seg gjennom sitt arbeid med å aktualisere retten til den frie ytring samt betingelsene for dette i psykisk helsevern som system og den praksis som finner sted der. 

Prisvinneren bør også ha pekt på forslag til endringer som kan ivareta en grunnleggende respekt for mennesket, dets integritet og rett til ytring, medbestemmelse og deltakelse i behandlingssamarbeidet.» 

Prisen vil bli delt ut under Arendalsuka 2022.

Nominasjoner kan sendes til: Jan Georg Friesinger og Knut Ivar Bjørlykhaug. Frist for innsending av nominasjoner er 1. juni 2022 (fristen er utvidet).

Det ble ikke delt ut noen pris i 2021 på grunn av pandemien.

Her er hva hva styret i Stiftelsen for fremme av ytringsfrihet i psykisk helsevern skrev på websiden i januar 21:

«Også for stiftelsen til fremme av ytringefriheten i psykisk helsevern har det blitt et annerledesår. På forrige styremøte ble det besluttet at prisen for 2020 rett og slett ikke vil deles ut. Det er ikke fordi det ikke har vært prisverdige ytringer i 2020, for det har det. Men vi ønsker å gjøre stor stas på den som tildeles prisen og alle som er med på å feire det, og selv om vi er vant til at vi møtes til skuddårsseminar hvert år, så blir det ikke slik i år. 

Så vi får vente. 

I mellomtiden skal det kjempes for det som er intensjonen bak prisen. Vi skal fortsette å være takknemlige for alle som kvesser blyanter, hamrer på tastaturer og hever stemmen sin i det offentlige rom, for vi tror at ord og meninger betyr noe. Om det er noe år som har vist oss det tydelig, så var det jo nettopp 2020. Holdninger skapes og endres ikke i vakuum, men i samspill. 

Så, vi gleder oss. Til å kunne invitere til feiring av ytringsfrihetsprisen neste gang. Og da håper vi at du vil komme og feire den sammen med oss. Det er noe å se frem til. Vinneren skal få diplom, prispenger, taler og klemmer. 

Akkurat slik det alltid har vært og akkurat slik det skal være.»

Mer informasjon på https://ytringsfrihetspris.com om blant annet tidligere prisvinnere.