Søndag 23. mai kl 19.00 norsk tid livestreames det fra webinaret «Being With». Her deles erfaringer og kunnskap fra prosjektet Soteria Alaska, som ble drevet fra 2008 til det måtte stenge pga. manglende finansiering i 2015.

Soteria-hus modellen

Soteria-hus modellen modellen ble grunnlagt av den amerikanske psykiateren Loren Mosher i USA på 1970-tallet som et alternativt, terapeutisk tilbud til pasienter med schizofreni. Et trygt miljø erstattet behov for utstrakt bruk av legemidler.

Bakgrunn

Loren Mosher var professor i psykiatri, og var leder av National Institute for Mental Health sin divisjon for forskning på schizofreni på 1970-tallet. Hans alternative tilnærming, konkretisert i Soteria-house modellen hadde bedre resultater enn tradisjonell psykiatri. Dette tilbudet utgjorde en trussel for tradisjonell og medikament-tung behandling, noe som førte til at han kom på kant med sine kolleger. Han ble i 1980 presset ut av sin stilling på NIMH. Tenkningen hans har blitt videreført flere steder.

“Being With” – Stories from Soteria-Alaska

I dette webinaret forteller grunnlegger av Soteria-Alaska, Susan Musante flere historier og erfaringer fra Soteria-Alaska, og CHOICES, et likemanns-drevet lokalbasert psykisk helsetilbud.

Arrangementet er i regi av organisasjonen Rethinking Psychiatry og streames direkte på Zoom, søndag 23. mai 2021 klokken 19.00 norsk tid.

Mer informasjon og lenke til Zoom her / se opptak her.