Mad in America inviterer til en spesiell panelsamtale med tema: Støtte ved ekstreme tilstander, psykose og dissosiasjon

Sted: online
Tid: Lørdag 9. mars kl 20.00-21.30

Billetter

Enkeltbillett: 10 USD. Inntektene går til Mad in Americas arbeid som ideell organisasjon. Vi har forståelse for at ikke alle har råd til å betale denne kostnaden på nåværende tidspunkt. Ved behov for gratisbillett, skriv inn koden: extremestates
https://www.eventbrite.com/e/panel-discussion-supporting-extreme-states-psychosis-dissociation-tickets-828970512117?aff=Norway

FÅ GRATIS TILGANG TIL ARRANGEMENTER! 

Som et alternativ til å kjøpe en enkeltbillett kan du velge å bli MIA-donor for 5 USD per måned eller 20 USD per år. Alle aktive MIA-donorer får gratis tilgang til arrangementene våre og ubegrenset tilgang til innholdet vårt. Gå til donasjonssiden vår for å registrere deg. Når du har registrert deg som giver, vil du motta en automatisk e-post med koden for gratis tilgang til arrangementer. Du oppgir denne koden i Eventbrite-kassen i stedet for et kredittkort.

Om arrangementet

Mad in America inviterer til en panelsamtale om hvordan man kan forstå og støtte personer som opplever ekstreme tilstander, psykose og dissosiasjon. Kanskje i motsetning til hva mange tror, vil hovedfokuset vårt være hvordan det å engasjere seg i og validere disse tilstandene kan fungere som et støttende verktøy for helbredelse. Vi får en unik mulighet til å utforske temaet fra overlevere-, familiemedlemmer- og terapeuters perspektiv. Vi vil dele kunnskap og erfaringer, og panelet avsluttes med en åpen spørsmålsrunde med publikum.

Om gjesteforeleserne

Cindy Marty Hadge opplevde fysiske, emosjonelle, seksuelle og medisinske traumer som barn. I oppveksten opplevde hun også stemmer, syn og tanker om å avslutte livet. Som ung voksen begynte hun å ruse seg på alkohol og narkotika i et forsøk på å gjøre livet levelig. Med tiden kom hun inn i psykisk helsetjenesten, der gatedop ble erstattet med reseptbelagte medisiner, og resultatet var ofte det samme – hun gikk eller snublet gjennom livet i en bedøvet tilstand mens hun fortsatte å oppleve stemmer, syner og tanker om å avslutte livet.

Hun visste at likepersonsstøtte i form av 12-trinnsprogrammer hadde hjulpet henne da hun slet med rusmisbruk, og hun oppsøkte likepersonsstøtte for å få hjelp til å takle sine følelsesmessige problemer og opplevelsen av ekstreme tilstander. Cindy oppdaget at hun bodde i gangavstand fra et av Wildflower Alliance-lokalene, der en av de svært få Hearing Voices Network-gruppene (HVN) i USA holdt til. I dette fellesskapet fant hun helbredelse og håp. Ved å delta i HVN-grupper oppdaget hun at det fantes andre ting hun kunne gjøre enn å ta medisiner for å håndtere opplevelsen sin.

Cindy har funnet meningen, formålet og tilknytningen hun lengtet etter, og har funnet en måte å gi mening til det meningsløse på. Hun forvandler sine tragedier til skatter ved å bli helbredet når hun skaper rom for andre til å bli helbredet. Cindy har blitt anerkjent av Inter-Voice, HVNs internasjonale organisasjon, for sitt arbeid som pedagog. Cindy er ikke kjønnskonform og har opptrådt både som Cindy og Marty. Cindy er foredragsholder og nasjonal kursholder.

Olga Runciman er den eneste privatpraktiserende psykologen i Danmark som har spesialisert seg på ekstreme tilstander (psykose). Hun er en internasjonal underviser og foredragsholder, forfatter, aktivist og kunstner. Hun er en av grunnleggerne av det danske Hearing Voices Network og International Institute for Psychiatric Drug Withdrawal. Hun er styremedlem i en rekke organisasjoner, blant annet Intervoice, Mad in America og den danske organisasjonen for psykososial rehabilitering. Hun har tatt den treårige finske Open Dialogue-utdanningen i London og arbeider i dag som dialogisk familieterapeut og kursholder.

Før sin nåværende karriere jobbet Olga i mange år som sykepleier innen nevrologi og psykiatri. Hun kjenner også psykiatrien fra innsiden, ettersom hun selv har vært pasient. Hun ble fortalt at hun var et uhelbredelig tilfelle. I dag er hun i den unike posisjonen at hun kan bygge bro mellom pasienter og fagpersoner.

Sam Ruck tok en bachelorgrad i et felt som har med kristen tjeneste å gjøre, men la drømmen til side da kona begynte å vise symptomer knyttet til barndomstraumer tidlig i deres 35 år lange ekteskap. Sammen har de i løpet av de siste 16 årene lært seg å navigere i ekstreme tilstander og dissosiative problemer, samtidig som de har omfavnet hennes syv «alter»-identiteter i forholdet og familien. Ved hjelp av strategier hentet fra tilknytningsteorier og andre pragmatiske tilnærminger lærte Sam å bli den ledsageren kona trengte på deres felles helbredende reise.

I dag strever Sam og kona sammen, som så mange andre, midt i kulturkampenes omveltninger og etter at han fikk kreftdiagnosen i 2023. De sliter fortsatt med ettervirkningene av traumet og dissosiasjonen hennes. Selv om kona hans velger å være anonym, støtter hun Sam i å dele det de har lært med andre som står dem nær, familiemedlemmer og alle som er interessert i en bedre måte å møte mennesker med psykiske problemer på. Av hensyn til personvernet bruker Sam Ruck et pseudonym.

Sam blogget om reisen deres i flere år senere, og oppsummerte erfaringene i en kort bok som tilbys gratis her. Utdrag er publisert på MIA.

Om programlederne

Kermit Cole er en autorisert ekteskaps- og familieterapeut som er utdannet i dialogiske praksiser og har lang erfaring med å jobbe med mennesker i psykotiske tilstander. Han er styremedlem i Mad in America og har vært redaktør (2012 – 2014). Han leder også MIA US/Canada Parent Support Group.

Han er tidligere filmskaper og har en bachelor- og mastergrad i psykologi fra Harvard. Han grunnla filmprosjektet Open Paradigm for å produsere film av høy kvalitet om mennesker og prosjekter som setter spørsmålstegn ved verdien og gyldigheten av DSM og det biomedisinske diagnosesystemet. Sammen med partneren Louisa Putnam driver han for tiden en liten gård i New Mexico.

Louisa Putnam er autorisert familieterapeut, har meditert lenge og er aktivist for sosial rettferdighet. Etter å ha opplevd å miste et elsket familiemedlem ble hun styremedlem i Mad in America og leder Mad in Americas støttegruppe for foreldre i USA og Canada. Hun og Kermit Cole driver og deler en liten gård i det nordlige New Mexico med lokalsamfunnet, der de dyrker jord, bevissthet, relasjoner og fred.