Her kan du se opptak fra Amaliedagene 19. til 22. august 2023 på Litteraturhuset i Oslo.

OM AMALIEDAGENE

Amaliedagene er en psykisk helse-konferanse over flere dager som arrangeres av mennesker med egenerfaring med psykiske helsetjenester. Amaliedagene er blitt arrangert hvert år siden 1999 (utenom 2020) i forbindelse med fødselsdagen til den samfunnskritiske forfatteren Amalie Skram, født 22. august 1846. Amaliedagene er en viktig arena for utveksling av erfaringsbasert og faglig kunnskap om psykisk helse. 

Arrangementene baseres på frivillig arbeid . 
Alle arrangementer er gratis og åpne for alle.

I tillegg til å sette et kritisk søkelys på dagens praksis i helsetjenesten, forsøker Amaliedags-komiteen å gi håp ved å løfte frem alternative løsninger og det vi mener er gode fagfolk og gode hjelpetilbud.

Lørdag 19. august

Mandag 21. august

Tirsdag 22. august

WSO  – Landsforeningen We Shall Overcome  er hovedarrangør for Amaliedagene, mens Aurora støtteforening og Hvite Ørn Oslo og Akershus er medarrangører.

Fritt Ord og Oslo kommune støtter arrangementet økonomisk.


Forrige artikkelNasjonal konferanse for Recovery 2023
Neste artikkelMad in Norway-seminar 1. desember 2023
Aktivist siden 2009, som medlem, styremedlem og nå nestleder i WSO - Landsforeningen We Shall Overcome, og som en av initiativtagerne til Fellesaksjonen for medisinfrie tilbud i 2011. Hun har egenerfaring med å være pasient. Hun er utdannet sykepleier og har erfaring fra demensomsorg og psykisk helsevern. Hennes engasjement i mange år har vært rettet mot mer helhetlige psykiske helsetjenester – med fokus på individuelle behov, valgfrihet og et humanistisk og positivt menneskesyn.