Filmskaper Ellen Ugelstad har jobbet fire år med filmen THE RECOVERY CHANNEL og nå får den sin premiere under Oslo Pix Filmfestival 31. august 2023 kl. 18 på Vega Scene. 

Lenke til billettkjøp:

https://www.oslopix.no/no/film/2023/the-recovery-channel

Om filmen:

The Recovery Channel handler om en nyhetskanal som går i dybden og presenterer nyheter om psykisk helse, menneskerettigheter og tvang i psykiatrien. I tillegg følger vi redaksjonsmøtene og nyhetsankeret Randis liv utenfor sendingen, som pårørende til søsteren Ylva, som ikke vil ta imot hjelp. The Recovery Channel er både et personlig og et politisk prosjekt. Filmen er basert på filmskaper Ellen Ugelstads egne erfaringer med en yngre bror som har vært inn og ut av psykiatrien i over 25 år. 

Om regissøren: 

Ellen Ugelstad er en prisvinnende regissør som mottok en BFA i film i San Francisco, California. Ugelstads filmer strekker seg fra dokumentar til fiksjon og utforsker tematikk som normalitet og galskap, makt og avmakt, syk og frisk. Indian Summer, om hennes yngre bror som lever med schizofreni diagnose, ble nominert til International Young Talent Award på DOK Leipzig, og Nordic Dox Award på CPH:DOX og nominert til Gullruten for beste regi og dokumentar. Kortfilmen hennes Møterommet vant beste manus på den norske kortfilmfestivalen i 2017. I hybridfilmen Making Sense Together (2018) som nylig ble vist på Nasjonalmuseet, undersøkes forholdet mellom makt og avmakt i psykiatrien. 

Premieren er nå utsolgt. Ekstravisninger: 

RINGEN KINO FREDAG 1. september kl. 18

https://www.nfkino.no/order/b101273592-1691854951c08272e33e9/seats

RINGEN KINO SØNDAG 3. september kl. 16

https://www.nfkino.no/order/b101273617-16918549707cbcf044c99/seats