IIPDW – International Institute for Psychiatric Drug Withdrawal 
arrangerer en digital konferanse 
fredag 6. mai og lørdag 7. mai 2022 kl 16.00 til 19.30 begge dager. 


Konferansen vil være på engelsk.

Lenke til program og bestilling av billetter:
https://www.eventbrite.co.uk/e/withdrawal-from-psychiatric-drugs-tickets-274692351217

Fredag 6. mai
John Read – Introduksjon
Carina Håkansson – Erfaringer fra frontlinjen
Pause
Bob Whitaker – Hva er galt med psykiatriske legemidler?
Pause
Laura Delano – Virkeligheten ved nedtrapping 

Lørdag 7. mai
Joanna Moncrieff – Myten om den kjemiske kur
Pause
Magnus Hald – Medikamentfri behandling i Norge
Pause
Diskusjonsgrupper (valgfritt)
Avsluttende bemerkninger

Hver foredragsholder vil snakke i 30 minutter, etterfulgt av 15 minutter med å besvare spørsmål fra publikum.
Diskusjonsgrupper (valgfritt) – en mulighet for dem som ønsker å komme i kontakt med andre deltagere og reflektere over konferansen i et Zoom-møte. Zoom-link vil bli delt i løpet av begge konferansedagene.

Foredragsholdere

Carina Håkansson var grunnlegger og leder av Familievårdsstiftelsen i Gøteborg i mer enn 25 år. Hun har ph.d. i psykologi og er autorisert psykoterapeut, foredragsholder og forfatter. Carina er medstifter av IIPDW.

Robert Whitaker er forfatter av fire bøker og medforfatter av en femte, hvorav tre forteller om psykiatriens historie. I 2010 utkom Anatomy of an Epidemic: Magic Bullets, Psychiatric Drugs, and the Astonishing Rise of Mental Illness. For den fikk han den amerikanske bokprisen for beste undersøkende journalistikk fra Investigative Reporters and Editors. Før han skrev bøker arbeidet han som vitenskapsjournalist i avisen Albany Times Union i New York. Han er grunnlegger av madinamerica.com, et nettsted med forskningsnyheter og blogginnlegg fra en internasjonal gruppe av forfattere som er interessert i å «tenke nytt om psykiatrien».

Laura Delano møtte psykiatrien da hun var tretten år, tilbragte fjorten år som pasient og forlot den i 2010, da hun innså at psykiatriske diagnoser og medisin ikke var hennes vei. I 2018 grunnla hun Inner Compass Initiative og The Withdrawal Project, og er i gang med å skrive sin memoarbok Unshrunk.

Joanna Moncrieff er professor i kritisk og sosial psykiatri ved University College London og arbeider som rådgivende psykiater i NHS i London. Hun forsker og skriver om overforbruk og feilaktig framstilling av psykiatriske legemidler, og om psykiatriens historie, politikk og filosofi mer generelt. Hun leder for tiden forskning finansiert av den britiske regjeringen om reduksjon og seponering av nevroleptika (RADAR-undersøkelsen) og er medarbeider i en undersøkelse som støtter seponering av antidepressiva. På 1990-tallet var hun medstifter av Critical Psychiatry Network for å knytte kontakter med andre, likesinnede psykiatere. Hun er forfatter av mange artikler, og hennes bøker omfatter A Straight Talking Introduction to Psychiatric Drugs (PCCS Books), som kom i 2. utgave i september 2020, samt The Bitterest Pills: The Troubling Story of Antipsychotic Drugs (2013) og The Myth of the Chemical Cure (2009) (Palgrave Macmillan). Hennes nettsted er https://joannamoncrieff.com og Twitter-kontoen hennes er @joannamoncrieff.

Magnus Hald er psykiater og har i over ti år vært direktør for avdelingen for psykisk helse og rus ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Han har lenge vært interessert i utviklingen av et nettverksorientert perspektiv på psykisk helse, basert på ideer som er kommet fra hans arbeid med «reflekterende team» og «reflekterende prosesser». De siste par årene har han vært engasjert i å utvikle en medikamentfri enhet ved universitetssykehuset i Tromsø som åpnet i januar 2017.

.

Lenke til IIPDW sin webside: https://iipdw.org/