Jeg trengte aldri en pille

Av Nora Graff Kleven

Jeg trengte aldri en pille
Jeg trengte en klem
Jeg trengte å snakke om den som var slem

Jeg trengte aldri en pille
Jeg trengte et fang
To lyttende ører til min sorgfulle sang

Jeg trengte aldri en pille
Jeg trengte en hånd
som holdt meg stødig til jeg fikk tenkt meg om

Jeg trengte aldri en pille
Jeg trengte et rom
Til å være meg selv, selv med minner som kom 

Jeg trengte aldri en pille
Jeg trengte ny kraft
Til å si alle ord som ble sittende fast

Jeg trengte aldri en pille
Jeg trengte mitt skrik!
Et rått og uhemmet uttrykk for svik

Jeg trengte aldri en pille
Jeg trengte å rase i fred;
å tømme ut smerten et ufarlig sted

Jeg trengte aldri en pille
Jeg trengte mitt sinne
Slutt å si at jeg skal holde det inne!

Jeg trengte aldri en pille
Jeg trengte ei å bli dømt
For alt jeg bar på som var blitt forsømt

Jeg trengte aldri en pille
Jeg trengte å se
De deler av meg som ei fikk bli med

Jeg trengte aldri en pille
Jeg trengte en prat
Jeg trengte å høre: «Det blir bedre snart»

Jeg trengte aldri en pille
Jeg trengte øyne som så
– som evnet å se at jeg hadde langt å gå

Jeg trengte aldri en pille
Jeg trengte en tro
på at jeg innerst inne faktisk var god

Jeg trengte aldri en pille
– om det ble aldri så ille! – 
Jeg trengte et vitne
som bar sannheten fram.

Forrige artikkelDebattmøte 10. oktober: Fremtidig behandling – hva ønsker vi?
Neste artikkelFor mye eller for lite tilrettelegging for barn og unge?
Nora Graff Kleven er en tekstforfatter med stor lidenskap for psykisk helse, emosjonell intelligens og det kreative uttrykk. Hun er utdannet med en master i Creative Writing fra Brunel University, London, og har i tillegg studert media og kommunikasjon. Hun har gjentatte ganger delt sine erfaringer om psykisk helse, både gjennom tekster, dikt, artikler og kronikker i sosiale medier, Dagbladet og diverse magasiner. På Amaliedagene i 2018 fortalte Nora om sin vei ut av fødselspsykose uten bruk av antipsykotiske medisiner, i håp om å bidra til større forståelse for slike prosesser basert på et innenfra-perspektiv. I dag er hun medlem på Fontenehuset Mortensrud, samtidig som hun ser etter nye muligheter for å bruke sin egen reise til hjelp for andre.