Lucy Johnstone

Velkommen tilbake til Birgit inviterer. Det er en stund siden jeg har lagt ut en ny episode, jeg har bestemt meg for å trappe ned på podkastproduksjonen dette året. Men det vil komme en episode i ny og ne fremover, og i dag har jeg gleden av å endelig få ut samtalen jeg hadde med Lucy Johnstone før jul. Hun var da i Norge på Mad in Norways desemberseminar og la frem The Power Threat Meaning Framework, eller Makt, trussel, mening-rammeverket som det er oversatt til på norsk.

Lucy Johnstone er en britisk psykolog som har skrevet flere bøker, blant annet A straight talking introduction to psychiatric diagnosis og A straight talking introduction to The Power Threath Meaning Framework – an alternative to psychiatric diagnosis, og det er disse to bøkene som er utgangspunktet for to episoder som jeg har laget med Lucy.

Vi starter med å snakke om de psykiatriske diagnosene. Jeg har vært på søken etter noen som kan snakke grundig om dette på podkasten, og da jeg leste boken til Lucy, skjønte jeg at jeg hadde funnet riktig person. Lucy har inngående kunnskap om diagnosene og er i tillegg klok, reflektert og med lang erfaring. Jeg er utrolig glad for at jeg har fått anledning til å ha denne samtalen med henne og kunne gi den til alle dere lyttere.

Lucys bøker
A straight talking introduction to psychiatric diagnosis 2. utg. Medforfatter: Mary Boyle
A straight talking introduction to the Power Threath Meaning Framework – an alternative to psychiatric diagnosis

For videre lesning om hvordan diagnosene er lagd anbefaler jeg
James Davies: Sammenbrudd – hvorfor psykiatri gjør mer skade enn gagn

Andre bøker nevnt i podkasten
James Davies: Sedated – how modern capitalism created our mental health crisis
Richard Wilkinson og Kate Pickett: The spirit level (norsk tittel: Ulikhetens pris) og The inner level