Ville så gjerne ta imot hjelp – kom i en voldsspiral som eskalerte til...
Hilde Marie Rekstad omtaler Johanne Rogndals bok «Instukid»: - Det er helt ufattelig å lese om hvordan isolat og beltelegging ble løsningen når det hun skulle hatt var emosjonell ledelse og trygg voksenkontakt.
De mente de burde få fortsette å stabilisere «Bjørn»
Vant rettssak mot staten etter 15 år med tvangsmedisinering for en sykdom han sannsynligvis ikke hadde: - Vi er mange som har skjønt at dette er feil, sier mannens advokat Erlend Efskind.
Ber oss lytte til kroppen: – Ansvaret for å finne deg selv er ditt,...
Hilde Marie Rekstad har lest Gabor Matés bok «Når kroppen sier nei»: - Med en aksepterende og medfølende holdning til oss selv og andre viser Maté at vi kan endre vår egen biologi, redusere stress og få bedre helse.
Er psykiatriske diagnoser vitskaplege og/eller til hjelp?
Dr John Read, professor i psykologi ved University of East London er tilbake med nok ein tankevekkande presentasjon om psykiatriske diagnoser 11. mars kl. 11:00 - 13:30
Det er ikke «sykdommen» som tar liv – det er behandlingen
Erfarer Gunn Helen Kristiansen mener psykiatrien har rotet seg inn i en blindgate med svakt vitenskapelig grunnlag: - Hos meg forsterker antipsykotiske medikamenter svingningene jeg mestret før, skriver hun.
Eit møte med ein alliert – Professor Peter C Gøtzsche
Bli med på AN AUDIENCE WITH AN ALLY med AD4E og Peter C Gøtzsche mandag 3. mars kl. 1900-2000 (norsk tid). Her kan du stille spørsmål om den siste boka hans.
En fagbok om traumebehandling som viser ydmykhet for menneskelivet
- Er du nysgjerrig på hva traumer gjør med kropp og sjel, så er denne boken helt nødvendig. Hilde Marie Rekstad ble både imponert og rørt over hvordan psykiater Bessel van der Kolk møter og henter lærdom fra sine pasienter.
Fortell kroppen din at den er sterk
- Kroppen har sitt eget medisinlager som lindrer smerter, gir deg velvære og ekstra krefter når det trengs. Forskningsjournalist Åse Dragland beskriver en vei til selvhelbredelse gjennom måten vi tenker og kommuniserer på.
Rastløse barn – en psykiatrisk lidelse eller trang til eksistensiell utforsking?
- Vi mister rett og slett en hel generasjon av barn som blir dopet ned og gjort eksistensielt numne i møte med livets spenninger og utfordringer. Filosof Farhan Shah tegner et dystert bilde av hvor samfunnet er på vei når barn blir fratatt muligheten til å utvikle seg på deres egne premisser.
DET EG VEIT
- Det er som om vi er tvinna i hop av trådar av usynleg gull. Siv Helen Rydheim tar i bruk språklige virkemidler når hun beskriver noe som kanskje er det kjæreste vi har, men som ikke kan ses.
Soteria-husene: Fortid, nåtid og fremtid
Mad in America inviterer til panelsamtale om Soteriahusene lørdag 22. februar. Paneldeltakere fra Soteria Vermont og andre Soteria-prosjekter vil beskrive Soteria-tilnærmingen til psykoser og hva som gjør den så effektiv. De vil også fortelle om Soteria-husenes historie og snakke om hvordan tilgjengeligheten til Soteriahus kan økes.
Smal film med bredt budskap: En observasjon av samfunnet vi lever i
- En film som viser oss virkeligheten, der offentlig utdannede og pliktoppfyllende fagfolk oppfyller myndighetenes pålegg, basert på verdiene som er politisk bestemt. Hilde Marie Rekstad finner den norske kortfilmen "Observasjon" treffende og relevant for vår tid.
Oppsummering av STAR*D-skandalen: Offentligheten ble forrådt, millioner ble skadet og mainstream-mediene sviktet oss alle
- Den amerikanske psykiatrien har lyktes med å gjøre mainstream-mediene til sine tjenere, og i dette tilfellet har det ført så galt av sted at man kan snakke om en feil med episke dimensjoner. Mad in America-stifter Robert Whitaker redegjør for forfalsket forskning av antidepressiva-behandling gjennom en årrekke.
Et velformulert og kunnskapsrikt rop om hjelp
- Hadde hun ikke vært så kunnskapsrik, så hadde jeg mistenkt henne for å være konspiratorisk. Hilde Marie Rekstad berømmer psykiater Henriette Kirkaune Sandven for å bruke bokformatet til å slå alarm om tilstandene i barne- og ungdomspsykiatrien.
Menneskefiendtlig proposisjon
- Han som fant opp lobotomien fikk nobelprisen i medisin i 1949. Nå velsignes ødeleggelse av hjernen vår med kjemisk lobotomi og hjernepiller. Sosionom og journalist Lars Olle Engaas kommenterer Regjeringens forslag om å stramme skruen i psykiatrisk behandlingsmakt.