Aktuelt fra nettet


Reagerer på ADHD-medisinering: – Ingen som har amfetaminmangel i hjernen

Morgenbladet 2023-08-02 Aktuelt – Vegard Møller, journalist

Lars Lien, leder av Norsk psykiatrisk forening, mener det er gode nyheter at ADHD-medisineringen har doblet seg på seks år. Psykolog Jonas Ditlevsen reagerer sterkt og hevder NPF-lederen bryter legeløftet. – Ekstra ille når fagfolk bidrar til slik stigmatisering av god behandling, svarer Lien.

Artikkel →


Psykiatriens virkelige krise

Morgenbladet 2023-07-18 Debatt – Av Gunnhild Ruud Lindvig, førsteamanuensis ved Institutt for psykososial helse, Universitetet i Agder

Psykiatriens tilblivelse som medisinsk spesialdisiplin er sannsynligvis det dyreste vitenskapelige blindsporet verden har sett, skriver Gunnhild Ruud Lindvig, førsteamanuensis ved Universitetet i Agder.

Artikkel →


Med lanseringen av Mad in Denmark vokser et globalt nettverk for radikal endring seg sterkere.

Mad in America 2023-07-03 Kommentar – Robert Whitaker, journalist, forfatter og grunnlegger av Mad in America

Robert Whitaker skriver på Mad in America:

«Da vi startet Mad in America for mer enn ti år siden, så vi aldri for oss at webmagasinet vårt en dag skulle vokse til et globalt nettverk av Mad-nettsteder. Mad in Denmark, som nettopp er lansert, er den 11. websiden i nettverket, og tre andre forventes å lanseres senere i år.

Personlig har jeg ventet på et Mad i Danmark i flere år. Olga Runciman har lenge vært styremedlem i Mad in America, og det er derfor ekstra hyggelig at hun og hennes danske kolleger har lansert dette nettstedet.»

Artikkel


Alle de syke ungdommene

NRK 2023-07-02 Ytring – Tore Renberg, forfatter

– Det er ikke bare normalt å kjenne store humørsvingninger, det er også nødvendig for å bygge karakter og livsstyrke. Forfatter Tore Renberg oppfordrer psykiatrien til å ta ansvar for å ikke sykeliggjøre og påføre ungene våre angst for det som er helt naturlig. 

Artikkel →


Den onde psykiatrien

Dagsavisen 2019-01-02 Debatt – Lars Olle Engaas, journalist

Tvangsmedisinering er brudd på menneskerettighetene, men verre er at disse medikamentene og depotsprøytene skaper unormale tilstander i hjernen.

Artikkel


Kronikk av anonym far: Min datter ble et offer for pillepsykiatrien

Aftenposten 2015-08-25 Kronikk – Far

Vi rister på hodet over den galskapen psykiatrien tidligere utsatte sine ofre for. Men disse lovlige og ulovlige overgrepene fortsetter i psykiatrien i dag, i andre former.

Artikkel