Lørdag 18. november kl 19.00 – 21.45

En privat visning av filmen Saving Minds etterfulgt av en spørsmålsrunde (Q & A) med regissør Catherine Mullins, ledet av Robert Whitaker.

Arrangør: Mad in America

Billetter

Billetter koster 10 USD. Midlene går til Mad in Americas arbeid som ideell organisasjon. Vi har forståelse for at ikke alle har råd til å betale denne kostnaden på nåværende tidspunkt. Skriv inn koden savingminds for å få en gratisbillett ved behov.

Billetter kan kjøpes her

Filmen

I denne filmen møter vi Myriam Anouk og Alo, som har brukt mange år på å søke effektiv behandling i en psykisk helsetjeneste som har medisinert dem, men ikke tatt tak i årsakene til vanskene deres. «Saving Minds» skildrer deres historier mens de navigerer på veien mot recovery. I tillegg til innsikt fra eksperter på området og et åpenhjertig vitnesbyrd fra forfatteren Joanne Greenberg (I Never Promised You a Rose Garden), gir filmen seerne et innblikk i hvordan en ny tilnærming til psykisk helsehjelp begynner å ta form. Tilnærmingen går bort fra den biologisk-medisinske modellen til en mer terapeutisk og empatisk retning som setter pasienten i sentrum, og hvor medisiner brukes med forsiktighet.

Om regissøren og produsenten

Den prisbelønte manusforfatteren, regissøren og produsenten Catherine Mullins leder det Montreal-baserte Green Lion Productions, som hun grunnla i 1989. Dokumentarfilmene hennes har satt fokus på miljøpolitikk, AIDS i Afrika og Canadas Innu Nation. To filmer har utforsket psykiske lidelser: «The Legacy of Dr. Heinz Lehmann» og «SAVING MINDS».

Om verten

Robert Whitaker er forfatter av fire bøker og medforfatter av en femte, hvorav tre handler om psykiatriens historie. I 2010 utkom hans «En psykiatrisk epidemien. Illusjoner om psykiatriske legemidler». Den vant «Investigative Reporters and Editors» bokpris for beste undersøkende journalistikk i 2010. Han er grunnleggeren av madinamerica.com, et nettsted som inneholder forskningsnyheter og blogger fra en internasjonal gruppe skribenter som er interessert i å tenke nytt om psykiatrien.