Se dokumentarfilmen Medicating Normal torsdag 15. oktober 2020

Om filmen:

I dokumentarfilmen Medicating Normal følger vi flere deltakere som strever med alvorlige fysiske og psykiske plager så vel som nevrologiske skader som følge av forskrevet bruk av – og forsøk på nedtrapping og seponering fra – psykoaktive legemidler.

Gjennom filmen intervjues psykiatere, forskere og vitenskapsjournalister om overforbruket av psykofarmaka. I markedsføringen av psykofarmaka underkjenner legemiddelprodusentene negativ effekt og langsiktig skadepotensial både for pasienter og leger. Filmskaperne anerkjenner at enkelte kan ha kortvarig nytte av denne type legemidler, men intervjuobjektene i filmen er veldig tydelige på hvor ødeleggende slike legemidler faktisk kan være, og hvor lite anerkjent plager og skader ved bruk og nedtrapping er blant fagfolk, og ikke minst i klinisk praksis.

Dr. Anna Lembke ved Stanford University lovpriser filmen: “Medicating Normal våger å utfordre de rådende mytene om hvordan psykotropiske legemidler virker, eller ikke virker, i vår pågående streben etter å behandle psykiske lidelser. Filmen er lovende for igangsettingen av en etterlengtet diskurs om det økende problemet med overmedisinering.” 

Vi anbefaler at du tar en titt på nettsiden til filmen. Her finner du mange gode ressurser: https://medicatingnormal.com/

Nettvisningen av filmen og programmet for øvrig den 15. oktober er gratis.

Arrangør: University of Roehampton

Filmvisningen arrangeres i samarbeid med the Council for Evidence-based Psychiatry (CEP-UK), the British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP), og the UK Council for Psychotherapy (UKCP).

Program:

18:45 (norsk tid):         Rosemary Rizq og James Davies ønsker velkommen

19:00                           Visning av filmen Medicating Normal. Spilletid: 76 minutter

20:15                           Panelsamtale om filmen

21:00                           Oppsummering

I panelet:

Joanna Moncrieff, konsulterende professor i psykiatri, forfatter og forsker

Rosemary Rizq, professor i psykoanalytisk psykoterapi ved University of Roehampton

Dr. Anne Guy, psykoterapeut, medlem av CEP-UK

Peter Kinderman, professor i klinisk psykologi ved University of Liverpool

Angela Peacock, master i sosialt arbeid, deltaker i filmenPanelsamtalen blir ledet av dr James Davies og Nicole Lambertson.

Dr James Davies er dosent i sosialatropologi og psykisk helse ved University of Roehampton, psykoterapeut og medgrunnlegger av the Council for Evidence-Based Psychiatry (cepuk.org).

Nicole Lamberson er legeassistent i filmens outreach-team.

Foreslått lesning før filmen:

«Guidance for Psychological Therapists: Enabling conversations with clients taking or withdrawing from prescribed psychiatric drugs

A short guide to what every psychological therapist should know about working with psychiatric drugs» (sistnevnte kommer på www.prescribeddrug.info i oktober).

Redaktørene av begge publikasjonene deltar i panelsamtalen etter filmvisningen.

Forrige artikkelKunnskap for praksis: etikken før evidensen
Neste artikkel-Nå skjer det!
Merete er psykoseerfarer og språknerd, og har vært aktivist i psykisk helsefeltet i mer enn to tiår, nå tilknyttet WSO. Hun ble tildelt Ytringsfrihetsprisen for 2018 for sitt frittalende engasjement. Merete er forfatter og filmskaper, har videreutdanning i åpen dialog og nettverksmøteledelse, og er opphavskvinnen bak begrepet psykosehvisking. Hun bruker sin fagkompetanse i kombinasjon med egenerfaring i arbeidet for at mennesker med psykoseproblematikk skal møtes med varme, respekt og genuin interesse for psykosens innhold og uttrykk.