Brunostakademiet inviterer til gratis webinar 11. mai kl. 9.00-13.00

Barne- og ungdomspsykiatriske helsetjenester melder om kraftig økning i pågangen under Covid-19 pandemien. Dette webinaret ønsker å spørre om det er på tide å tenke nytt om hvordan vi bedre kan møte mennesker i krise. Hvordan kan vi møte utfordringer med psykiske vansker på en bedre måte? Spesielt hos unge mennesker som opplever Covid-19 pandemien som ekstra belastende.

Innledere

Birgit Valla, psykologspesialist og sjefsredaktør i MiN, er en av innlederne og mener barn og unge trenger en helt annen tilnærming enn det som er hovedstrukturen innen barne- og ungdomspsykiatrien i dag, og at det er på tide å endre systemene.

Charlotte Lunde, lege med klinisk erfaring fra spesialisthelsetjenesten, stiller spørsmål om måten «systemet» møter mennesker som sliter faktisk kan være med å forsterke utenforskap i stedet for å bidra til mestring.

Paneldebatt

Det blir paneldebatt med Jonas Waksvik, erfaringskonsulent ved Talenthuset i Skien, Ann Sol Karlsen som har erfaring med psykiatriske tjenester, NAV-direktør i Vestfold og Telemark, Terje Tønnessen, avdelingsleder ved Sykehuset Telemarks avdeling for barne- og ungdomspsykiatri, Anne Kjendalen, ordfører i Skien, Hedda Foss Five (Ap) og gruppeleder Skien Høyre Emilie Schäffer (H)

Debattleder er redaktør i Telemarksavisa, Ove Mellingen.

På alles bord – som brunosten!

Representanter for NAV Vestfold og Telemark, Arbeid og helse, Skien kommune og Sykehuset Telemark startet Brunostakademiet i 2017 for å sette fagfeltene psykisk helse og rus i fokus. De ønsker å fremme refleksjon, styrke dialog – og hvorfor ikke: Vi er som brunosten, vi ønsker å være på alles bord, at alle tenker på hvordan det er å ha en psykisk helse – hver dag, til hverdags – ble det sagt i innledningen til forrige brunostseminar.

Påmeldingsskjema til Brunostakademiet 11.mai Webinaret er gratis.

Program kan lastes ned her

Link til saken på Napha.no:

Ungt utenforskap i pandemiens tid – Brunostakademiets webinar 11. mai – NAPHA Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid